Danstherapie

danstherapie_boxDans- en bewegingstherapie is een bruikbaar middel om (weer) te kunnen voelen dat je helemaal ok bent zoals je nu bent, met al jouw vragen, worstelingen en uitdagingen. Vanuit dat gevoel kan verandering pas echt gaan ontstaan.

Danstherapie is geschikt voor het behandelen van diverse lichamelijke, emotionele, sociale, psychologische en psychiatrische klachten. Dergelijke klachten zijn altijd terug te zien in het lichaam en in de beweging. Daardoor zijn ook via het lichaam en de beweging veranderingen op gang te brengen.

Binnen danstherapie staat het ‘doen en ervaren’ centraal. Daarmee is het zowel een geschikte therapie voor mensen die verbaal en rationeel heel sterk zijn, als voor mensen die gemakkelijker ervaringen opdoen via de non-verbale kant. Het kan ook een goede toevoeging zijn naast verbale therapieën zoals psychotherapie.

Klachten waarvoor danstherapie gezocht en gegeven wordt, zijn heel divers: burn-out, somberheid, spanningsklachten, onzekerheid, geremdheid, slaapstoornis, verliesverwerking, concentratieproblemen, agressie, pesten, grenzeloosheid, negatief zelfbeeld, dwangmatigheid, oorlogstrauma, lichamelijke klachten, lichamelijk trauma, angstklachten, seksueel misbruik, anorexia, boulimie, verslaving, realiteitsverlies, gedragsproblematiek, relatieproblematiek, gezinsproblematiek.

Bij de danstherapeuten van Vaktherapie Haaglanden kunnen zowel kind, jongere als volwassenen terecht. Maak kennis met Noya Nachmany en Kitty Veldhuis.